Aktuale

Përurimi i punës së Institutit në përvjetorin e Besëlidhjes së Lezhës

Shkup, 2 Mars 2020 – Sot në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve u shënua 576-vjetori i Besëlidhjes së Lezhës, dhe njëkohësisht u promovua veprimtaria hulumtuese – shkencore dhe botuese të Institutit brenda vitit 2019. “Tani kur po përkujtojmë 576-vjetorin e Besëlidhjes së Lezhës, na imponohet natyrshëm edhe …

Lexo më shumë »

Drejtori Asani priti koordinatorin e Kishës së Bashkuar Protestante Metodistike

Shkup, 2 mars 2020 –  Sot në Shkup drejtori i ITSHKSH, Dr. Skender Asani, ishte mikpritës i koordinatorit të Kishës së Bashkuar Protestante- Metodistike, Vilvrid Nausner, me ç’rast u paralajmërua nënshkrimi i një marrëveshje bashkëpunimi me këtë Kishë, sepse, siç tha, Dr. Asani, vetëm në këtë mënyrë do të bëhet …

Lexo më shumë »

FTESË PËR PUNIME SHKENCORE “STUDIME ALBANOLOGJIKE”

Të nderuar studiues, bashkëpunëtorë dhe kolegë, Redaksia e revistës shkencore “Studime albanologjike”, që botohet nga Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, një revistë tashmë me karakter ndërkombëtar, është në përgatitje e sipër të numrit të ri, pra numrit 20. Siç e dini tashmë, sepse revista ka …

Lexo më shumë »

Marrëveshje bashkëpunimi me Universitetin e Gjilanit

Shkup, 28 shkurt – Sot në Shkup u nënshkrua një marrëveshje bashkëpunimi në mes të ITSHKSH dhe Universitetit “Kadri Zeka” nga Gjilani. Drejtuesit e këtyre dy institucioneve, Dr. Skender Asani dhe Dr. Bajram Kosumi, me bashkëpunëtorët, shpalosën idetë që do të konkretizohen në kuadër të një bashkëpunimi afatgjatë, duk u …

Lexo më shumë »