Aktuale

Botimet e ITSHKSH-së, Bibliotekën e Kongresit Amerikan në Uashington

Nga vizita e paradokohshme e përfaqësuesve të Institutit të trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve-Shkup, në Bibliotekën e Kongresit Amerikan në Uashington, veç tjerash iu dhuruan edhe revistat “Studime albanologjike” dhe edicionet “Scupi”. Këto botimet, tani janë vendosur në katalogun e botimeve të Kongresit, me këtë shënim:  Studime albanologjike  /  Instituti …

Lexo më shumë »

Shkrimtarë, studiues dhe botues nga Shqipëria, vizitë në ITSHKSH

Shkup, 11.04.2014 – Shkrimtarë, studiues dhe botues të njohur nga Shqipëria, sot vizituan Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve të Maqedonisë në Shkup, ku u pritën nga drejtori Shefqet Zekolli, dhe punëtorët tjerë shkencor. Në këtë grup të mysafirëve nga Shqipëria, ishin Moikom Zeqo, Besnik Mustafai, Flutura Açka, …

Lexo më shumë »

Përkujtohet Dita e Mësuesit dhe 120 vjetori i vdekjes së Gjerasim Qiriazit

Manastir, 07.03.2014 – Sot nën organizimin e Institucionit Nacional “Muzeu i Gjuhës Shqipe” në Manastir, me rastin e 7 Marsit – Ditës së Mësuesit, me një tribunë shkencore u përkujtua 120 vjetori i vdekjes së mësuesit Gjerasim Qiriazi. Fillimisht, drejtori i këtij muzeu, Gazmend Hoxhaj, duke ua uruar të gjithë …

Lexo më shumë »

Diplomati amerikan Xhejms Pardju, vizitoi ITSHKSH-në

Shkup, 26.02.2014 – Gjatë qëndrimit të tij në Shkup, ish-ambasadori amerikan në Maqedoni, Xhemjs Pardju, realizoi një vizitë në ambientet e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore e Shqiptarëve të Maqedonisë në Shkup. Pardju, i cili ishte është edhe njëri nga ndërmjetësuesit kryesor ndërkombëtarë për arritjen e Marëveshjes së Ohrit të vitit …

Lexo më shumë »