Aktuale

Dhurohen libra dhe revista për bibliotekën e ITSHKSH-së

Shkup, 02.06.2014 – Dekani i Fakultetit Filologjik të Universitetit Shtetëror të Tetovës (USHT), Dr. Fatmir Sulejmani, sot i dhuroi bibliotekës së ITSHKSH-Shkup, disa libra me vlerë, në mesin e të cilave edhe ato autoriale, por edhe qindra kopje të revistave të ndryshme kulturore dhe me peshë në gazetarinë periodike, si: …

Lexo më shumë »

Prezantohen “Vlerat e trashëgimisë kulturore të shqiptarëve”

Shkup, 27.05.2014 – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve (ITSHKSH) në Shkup, sot në lokalet e Gjimanzit “Zef Lush Marku” në Shkup, realizoi projektin “Vlerat e trashëgimisë kulturore të shqiptarëve dhe identiteti kombëtar”. Me këtë rast, para nxënësve dhe profesorëve të shumtë, studiuesit e ITSHKSH-së, paraqitën tema të …

Lexo më shumë »

Promovohen tetë botime të reja shkencore të ITSHKSH-së

Shkup, 26.05.2014 – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve (ITSHKSH) në Shkup, duke hyrë në vitin e gjashtë të funksionimit të tij si institucion publik shkencor, iu është përgjigjur me sukses detyrimeve ligjore, kërkesave shkencore-akademike, por edhe nevojave specifike, që ka ky institucion ndaj hulumtimit bazik dhe të …

Lexo më shumë »

Promovim i botimeve të vitit 2013

    —————————————————————————————————————-  

Lexo më shumë »