Aktuale

Promovimi i veprimtarisë botuese, më 2.3.2016

Lexo më shumë »

Kronika shkencore e ITSHKSH gjatë vitit 2015

Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve-Shkup (ITSHKSH), duke qenë tashmë një institucion i etabluar që përpiqet me të gjitha energjitë e veta krijuese dhe potencialet hulumtuese të kontribuojë në zhvillimin dhe avancimin e shkencës ndër shqiptarët e Maqedonisë dhe jo vetëm, në vitin 2015 ka dhënë kontribut të çmuar në shumë segmente. …

Lexo më shumë »

Letër ngushëllimi pas ndarjes nga jeta të akad.Kristo Frashëri

Drejtuar: Familjes së akademik Kristo Frashëri Akademisë së Shkencave të Shqipërisë në Tiranë Ambasadës së R. së Shqipërisë në Shkup Letër ngushëllimi  Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, u shprehë ngushëllimet më të sinqeta me rastin e shkuarjes në amshim të historianit të madh, akademik Kristo …

Lexo më shumë »

Promovohet libri “Isa Boletini në Lëvizjen Kombëtare Shqiptare”

Shkup, 22.1.2016, Sot në Shkup u promovua libri “Isa Boletini në Lëvizjen Kombëtare Shqiptare”, me materiale nga konferenca shkencore mbajtur më 5 qershor 2015 në Prishtinë. Në të vërtetë, ky projekt ishte fryt i bashkëpunimit në mes të Institutit të Historisë “Ali Hadri” – Prishtinë, Institutit të Historisë – Tiranë, …

Lexo më shumë »