Aktuale

“Karnavalet Ilire” në Bozovcë të Malësisë së Sharrit

13.3.2016 – Sot në Bozovcë të Tetovës u zhvillua manifestimi tradicional “Karnavalet Ilire”, në shenjë të përfundimit të dimrit dhe fillimit të stinës së verës, në bazë të traditës së vjetër pagane ilire. Para të pranishmive parakaluan dhjetëra banorë të malësisës me maska dhe veshje karakteristike, si dhe u dha …

Lexo më shumë »

Më 13 mars 2016, “Karnavalet Ilire” në Malësinë e Sharrit

Të nderuar miq, bashkëfshatararë, dashamirë të etnokulturës, u informojmë se më 13 mars 2016 (dita e diel) nga ora 9 e 30 minuta, në fshatin Bozovcë, do të mbahet manifestimi tradicional “Karnavalet Ilire” të Malësisë së Sharrit, si dhe tribuna shkencore dedikuar enkas këtij manifestimi. Bashkëorganizues të tribunës shkencore janë …

Lexo më shumë »

Historiani Skender Asani, nderohet me mirënjohje të veçantë

Instituti Evropian i Menaxhimit, Drejtësisë dhe Diplomacisë me seli në Shkup, i ndau mirënjohje të veçantë historianit të njohur Dr. Skender Asani. Kjo mirënjohje i ndahet me motivimin: Doktori më i mirë i shkencave historike në Republikën e Maqedonisë gjatë vitit 2015. Dr. Skender Asani është autor i më shumë …

Lexo më shumë »

Promovohet veprimtaria botuese e ITSHKSH-së (FOTO)

Shkup, 2.3.2016 – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, sot prezantoi veprimtarinë e vetë botuese gjatë vitit që lam pas. Bëhet fjalë për gjithsej 13 botime, në mesin e të cilave bëjnë pjesë botime autoriale, revista dhe botime të përbashkëta me institutet simotra. Skender Asani, drejtor …

Lexo më shumë »