Aktuale

Ekspozitë dhe një sërë aktivitetesh në Uashington dhe Nju Jork

Maj 2016 – Ekspozitë në Uashington e Nju Jork, si dhe një sërë takimesh të rëndësishme me përfaqësues të administratës amerikane dhe të institucioneve kulturore e shkencore, zhvilluan këto ditë pjesëmarrësit e delegacionit nga Maqedonia, të udhëhequr nga drejtori i Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, …

Lexo më shumë »

Delegacioni nga Maqedonia arriti në SHBA

Sot në Uashington të SHBA-ve, arriti delegacioni nga Maqedonia, i prirë nga drejtori i Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, Dr. Skender Asani, në vigjilje të shënimit të 9 Majit – Ditës së ngadhënjimit kundër fashizmit. Në agjendën e përfaqësuesve të institucioneve tjera të rëndësishme të …

Lexo më shumë »

Ekspozita “Guximi qytetar…”, në Uashington dhe Nju Jork

  Me rastin e Ditës së ngadhënjimit kundër fashizmit, Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, me në krye Dr. Skender Asani, duke u paraprirë përfaqësuesve të disa institucioneve tjera të rëndësishme të Maqedonisë, do të qëndrojnë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA). Atje do të …

Lexo më shumë »

Drejtori Asani, vizitë në Arkivin Qendror Shtetëror të Shqipërisë

Drejtori i Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve-Shkup, Dr. Skender Asani, sot ka qëndruar për një vizitë pune në Arkivin Qendror Shtetëror të Shqipërisë në Tiranë. Me këtë rast ai është takuar me drejtorin e këtij arkivi, Gjet Ndoj dhe stafin e tij të ngushtë të punës. “Drejtori …

Lexo më shumë »