Aktuale

ITSHKSH: Gjendja, sfidat dhe trendet bashkëkohore të arsimit shqip

Shkup, 7 mars 2020 – Institututi i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve, sot mbajti tribunën shkencore me rastin e 7 Marsit – Ditës së Mësuesit: “Gjendja e arsimit në vend, sfidat dhe perspektivat”, ku morën pjesë dhjetëra studiues, punëtorë arsimorë dhe ekspertë të fushës, të cilët diskutuan për aspekte …

Lexo më shumë »

Marrëveshje bashkëpunimi me Akademinë Shqiptare të Shkencave dhe Arteve

Tiranë, 6 mars 2020 – Sot në Tiranë u nënshkrua memorandum bashkëpunimi ndërmjet Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve dhe Akademisë Shqiptare të Shkencave dhe Arteve. Delegacioni i ITSHKSH-së, i drejtuar nga Skender Asani, u mirëprit nga kryetari i ASHSHA-së, Ksenofon Kristafi, dhe anëtarët Xhevat Lloshi dhe Aleksandër …

Lexo më shumë »

FTESË – Konferenca shkencore me temë “Veshjet tradicionale në trevat shqiptare”

Instituti i Trashëgimisë Kulturore dhe Shpirtërore të Shqiptarëve- Shkup (http://www.itsh.edu.mk/) ka nderin që tu ftojë të merrni pjesë në konferencën shkencore me temë “Veshjet tradicionale në trevat shqiptare“. Konferenca do të organizohet më datën 4 maj të vitit 2020 (e hënë), me fillim në orën 11:00, në ambientet e ITSHKSH-së (ish Ambasada e SHBA-së në …

Lexo më shumë »

Vizitë në Institutin Francez në Shkup dhe avancim të marrëdhënieve të bashkëpunimit

Drejtori i ITSHKSH, z. Skender Asani, i shoqëruar nga bashkëpunëtorët e Institutit, znj. Maja Susha, z. Ardian Ramadani (Departamenti i studimit të Holokaustit) dhe z. Igor Jurukov nga Byroja për Zhvillimin e Arsimit, zhvilluan vizitë dhe takim pune me drejtorin e Instituit Francez në Shkup dhe Këshilltar për Bashkëpunim dhe …

Lexo më shumë »