Aktuale

ITSHKSH promovoi botimet e reja dhe punën shkencore

            Shkup, 24.03.2015 – Sot Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, promovoi botimet e reja gjatë vitit të fundit kalendarik, sikurse edhe punën hulumtuese-shkencore. Bëhet fjalë për botimin e dy numrave të revistës “Studime albanologjike”, organizimin dhe botimin materialeve shkencore nga …

Lexo më shumë »

ITSHKSH, rikujton kontributin e shqiptarëve në Luftën e Çanakalasë

Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, organizoi tribunë shkencore në 100 vjetorin e Luftës së përgjakshme të Çanakkalasë, ku edhe shqiptarët dhanë kontributin e tyre me pjesëmarrje masive… Shkup, 12.03.2015 – Tani jemi në vigjilje të 100 vjetorit të rikujtimit të kësaj lufte, ku morën pjesë …

Lexo më shumë »

Drejtori Asani, takim me ambasadorin e Izraelit, Dan Oryan

  Shkup, 11.03.2015 – Sot drejtori i Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, Dr. Skender Asani, kishte një takim pune me ambasadorin e Izraelit në Maqedoni, . Takimi u zhvillua në kuadër të aktiviteteve për shënimin e 72 vjetorit të deportimit të hebrenjve nga Maqedonia, në …

Lexo më shumë »

Tribunë për kontributin e shqiptarëve në Luftën e Çanakalasë

Lexo më shumë »