Aktuale

Tri qendrat albanologjike, përkujtojnë mësuesit e parë të shqipes

Shkup, 20.11.2016 – Sot në Shkup, Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve, në bashkëorganizim edhe me dy qendrat tjera albanologjike shqiptare: Instituti Albanologjik i Prishtinës dhe Qendra e Studimeve Albanologjike e Tiranës, organizoi konferencën shkencore: “75-vjetori i hapjes së shkollave shqipe në Kosovë dhe në Maqedoninë Perëndimore”. Organizimi …

Lexo më shumë »

Programi i konferencës 75-vjetori i hapjes së shkollave shqipe

   Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve – Shkup  në bashkëpunim me Institutin Albanologjik – Prishtinë, dhe Qendrën e Studimeve Albanologjike – Tiranë:  organizojnë  Konferencë shkencore: “75-vjetori i hapjes së shkollave shqipe në Kosovë dhe në Maqedoninë Perëndimore”  Më 20 nëntor 2016 (e diel), ora 10:00 Salla e …

Lexo më shumë »

Pullë postare për 75 vjetorin e shkollave të para shqipe

Shkup, 18.11.2016 – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore i Shqiptarëve (ITSHKSH) në Shkup dhe Posta e Maqedonisë, sot promovuan pullën e re postare me rastin e 75 vjetorit të hapjes së shkollave të para shqipe në Maqedoninë perëndimore dhe në Kosovë. Drejtori i ITSHKSH-së, prof.dr.Skender Asani, theksoi rëndësinë e madhe …

Lexo më shumë »

Gjatë nëntorit, një sërë aktivitetesh kulturore dhe shkencore

Me rastin e shënimeve të Festës së Alfabetit, 75 vjetorit të shkollave të para shqipe dhe përvjetorit të nëntë të Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve (ITSHKSH) në Shkup, do të organizohen një sërë aktivitetesh kulturore dhe shkencore. Kështu, më 18 nëntor 2016, ITSHKSH dhe Posta e Maqedonisë …

Lexo më shumë »