Aktuale

Piktori i famshëm Omer Kaleshi, ekspozitë në ITSHKSH

Shkup, 6.12.2016 – Sot në sallën e Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, u hapë ekspozita e përhershme personale e piktorit me famë botërore, Omer Kaleshi. Në të vërtetë, 24 veprat artistike të Kaleshit, janë dhuratë e vetë piktorit për ardheun e tij. Ato javën e …

Lexo më shumë »

Muzeu mobil i Kosovës, më 5,6,7 dhjetor vjen në Shkup

Pas vizitave të suksesshme në disa pjesë të Kosovës, javën e ardhshme, më 5, 6 dhe 7 dhjetor 2016, vjen në Shkup Muzeu mobil i Kosovës, i cili para qytetarëve dhe nxënësve të disa shkollave fillore dhe të mesme të Komunës Çair të Shkupit, do të promovojë disa nga vlerat …

Lexo më shumë »

Ambasadori amerikan, uron 9-të vjetorin e ITSHKSH-së

Ambsadori i SHBA-ve në Maqedoni, Xhes Bejli, përmes një postimi të tij në twitter, ka uruar 9-të vjetorin e punës së Institutit të Trashëgimisë Shpirtëtore dhe Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, si një kontribut për njohjen e trashëgimisë së pasur të Republikës së Maqedonisë. Ai poashtu ka uruar edhe gjithë …

Lexo më shumë »

Promovohen tri vepra për Qiriazët e Manastirit

Në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve-Shkup, me rastin e 9 vjetorit të Institutit, 108 vjetorit të Kongresit të Manastirit dhe 200 vjetorit të protestanizmit tek shqiptarët, Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve në Shkup në bashkëpunim me Institutin e studimeve protestante dhe shqiptare, botoi tre …

Lexo më shumë »