Aktuale

Fjalimi i drejtorit Asani, në Muzeun e Holokaustit në Shkup ( EN / SHQ / MK )

Dear ladies and gentlemen, In every occasion that we are here in this building and in this neighborhood, we cannot but feel the lamentation and the tears that were shed in these streets more than 70 years ago. We all come here so that in a way we remember that …

Lexo më shumë »

Ekspozitë në Qendrën Memoriale të Holokaustit të Hebrenjve nga Maqedonia

Të hënën në mbrëmje, në Qendrën Memoriale të Holokaustit të Hebrenjve nga Maqedonia, u hap ekspozita me temë: “Ballafaqimi me të kaluarën – Guximi qytetar në kohë të vështira”. Përmes kësaj ekspozite me 34 fotografi dhe dokumente, për herë të parë u pasqyruan realitetet e bashkëpunimit mes komuniteteve në Maqedoni, …

Lexo më shumë »

Urime Festa e Flamurit Kombëtar!

Shkup, 28.11.2015 – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve të Maqedonisë në Shkup, shpreh urimet më të sinqerta për të gjithë shqiptarët kudo që janë, me rastin e Ditës së Flamurit Kombëtar. Është kjo festa më e madhe kombëtare, për të cilën kanë sakrifikuar shumë mund e gjak, …

Lexo më shumë »

Drejtori i Ansamblit të Këngëve dhe Valleve të Shqipërisë, vizitë në ITSHKSH

  Shkup, 26.11.2015 – Drejtori Artistik  i Ansamblit Popullor të Këngëve dhe Valleve pranë TKOBAP të Shqipërisë, Sulejman Baltëza, sot vizitoi Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve të Maqedonisë në Shkup, ku zhvilloi një takim të frytshëm me drejtorin e Institutit, Dr.Skender Asani. Në fokusin e interesimeve të …

Lexo më shumë »