Aktuale

Promovohet libri “Isa Boletini në Lëvizjen Kombëtare Shqiptare”

Shkup, 22.1.2016, Sot në Shkup u promovua libri “Isa Boletini në Lëvizjen Kombëtare Shqiptare”, me materiale nga konferenca shkencore mbajtur më 5 qershor 2015 në Prishtinë. Në të vërtetë, ky projekt ishte fryt i bashkëpunimit në mes të Institutit të Historisë “Ali Hadri” – Prishtinë, Institutit të Historisë – Tiranë, …

Lexo më shumë »

Nismë për mbrotjen ligjore të gjuhës shqipe

Shkup, 11.12.2015 – Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Abdilaqim Ademi, sot vizitoi Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shku, ku u takua me drejtorin Dr.Skender Asani. Në këtë takim, ministri Ademi dhe drejtori Asani biseduan për kërkesën e Institutit për licencimin e lektorëve të gjuhës shqipe. Drejtori …

Lexo më shumë »

Ekspozita e Muzeut të Holokaustit në Shkup, publikohet në IHRA

Aleanca Ndërkombëtare e Përkujtimit të Holokaustit ( IHRA ), është organ ndërqeveritar i rreth 30 shteteve, e cila merret me mbështetjen e aktiviteteve në planin politik, social, arsimor e huumtues, që kanë të bëjnë me përkujtimin e Holokaustit. Në ueb faqen zyrtare të këtij rrjeti global, ka gjetur vend edhe …

Lexo më shumë »

Projekt për zbardhjen e gjenocidit të Serbisë në Kosovë (1998–1999)

Shkup, 2 dhjetor 2015 – Sot Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, e vizitoi Prof.Dr.Haki Kosumi, nga Instituti i Historisë së Kosovës, dhe kryetar i Këshillit Kordinues të Familjarëve të Personave të Pagjetur të Kosovës. Kosumi e njoftoi drejtorin e ITSHKSH-së, Dr.Skender Asani, lidhur me projektin …

Lexo më shumë »