Aktuale

Libri dhe ekspozita “Rrugëtimi”, u promovua në Prishtinë dhe Shkup

Prishtinë/Shkup, 9 nëntor 2017 – Në përkujtim të 79 vjetorit të Natës së Kristaltë, Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve dhe Shoqata “Acta Non Verba” – Shkup, në Prishtinë dhe Shkup promovuan librin dhe ekspozitën dokumentare “Rrugëtimi”, nga autorët Skender Asani dhe Albert Rama. Promovimi në Prishtinë u …

Lexo më shumë »

Libri dhe ekspozita “Rrugëtimi”, të enjten në Prishtinë dhe në Shkup

Në përkujtim të 79 vjetorit të Natës së Kristaltë, Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve dhe Shoqata ‘Acta Non Verba’ – Shkup, ju ftojnë në promovimin e librit dhe ekspozitës dokumentare “Rrugëtimi”, nga autorët Skender Asani dhe Albert Rama, ku do të shpalosen të dhëna të reja rreth …

Lexo më shumë »

Letër ngushëllimi pas ndarjes nga jeta të prof. dr. Xhevat Gega

Letër ngushëllimi Sot me pikëllim morëm lajmin se ndërroi jetë veprimtari i dalluar arsimit, shkencës dhe kulturës shqiptare, prof. dr. Xhevat Gega. Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, shprehë ngushëllimet më të sinqerta familjes, miqve, studentëve dhe bashkëpunëtorëve të profesor Xhevat Gegës, këtij personaliteti të spikatur …

Lexo më shumë »

Në Shkup shënohet 500 vjetori i Reformacionit protestant

Shkup, 5-7 tetor 2017 – Në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë, për herë të parë u hap salla impozante (kupola), me konferencën shkencore ballkanike, që iu kushtua 500 vjetorit të Reformacionit protestant, organizuar nga  Instituti Ballkanik për Fe dhe Kulturë – Shkup, Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve …

Lexo më shumë »