Aktuale

Në ITShKSh-Shkup filluan “Ditët e Alfabetit”

Shkup, 14.11.2020 – Sot në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore i Shqiptarëve në Shkup (ITShKSh), filloi edicioni i dytë i manifestimit kulturor–shkencor “Ditët e Alfabetit”, me rastin e 112-vjetorit të Kongresit të Manastirit. Drejtori i Institutit, Skender Asani, tha se këtë edicion të Ditëve të Alfabetit po e mbajmë …

Lexo më shumë »

Prej 14 deri më 22 Nëntor 2020, vijnë “Ditët e Alfabetit”

Nga e dita shtunë, në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore i Shqiptarëve të Maqedonisë në Shkup (ITShKSh), do të zhvillohen një sërë ngjarjesh në përkujtim të 112-vjetorit të Kongresit të Manastirit. Prej 14 deri më 22 Nëntor 2020, vjen me një̈ format të kompletuar dhe mjaft me interes për …

Lexo më shumë »

Evokimi i Natës së Kristaltë, pjesë e strategjisë për Holokaustin / Евоцирањето на Кристалната ноќ, дел од стратегијата за Холокаустот / Evocation of Crystal Night, part of the Holocaust strategy

EVOKIMI I NATËS SË KRISTALTË, PJESË E STRATEGJISË PËR HOLOKAUSTIN Të nderuar, Sot, më datë 9 nëntor, ne po përkujtojmë një  datë të rëndësishme në historinë e Holokaustit – Nata e Kristaltë, nata kur në të kaluarën e largët të vitit vitin 1938 në rrugët dhe sheshet gjermane u ushtrua …

Lexo më shumë »

Vjen në shqip “Legjislacioni bazik antisemitik në Mbretërinë e Bullgarisë”

Shkup, 30 tetor 2020 – Libri “Legjislacioni bazik antisemtik në Mbretërinë e Bullgarisë” , i cili tani po vjen në version shqip, ishte botuar vitin e kaluar në gjuhën maqedonase nga ana e ITSHKSH në Shkup. Ndërkohë po përgatitet edhe version anglisht, kështu që kjo vepër kapitale do të gjejë një …

Lexo më shumë »