Aktuale

ITSHKSH zgjerohet me tre departamente të reja shkencore

Shkup, 5 shkurt – Qeveria e Maqedonisë, të martën ka miratuar vendimin për statutin e ri të Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, me të cilin vendim është bërë zgjerimi i sektorit të shkencës me tre departamente të reja. Bëhet fjalë për Departamentin për edukimin dhe …

Lexo më shumë »

ITSHKSH, marrëveshje bashkëpunimi me Komunën e Dibrës

24.01.2019, Dibër – Instituti të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, në kuadër të shtrirjes së aktiviteteve të saja hulumtuese-shkencore dhe kulturore, sot nënshkroi një marrëveshje bashkëpunimi me Komunën e Dibrës. Marrëveshja u nënshkrua në Dibër nga drejtori i Institutit, Skender Asani, dhe ushtruesi i detyrës – kryetar …

Lexo më shumë »

ITSHKSH e nisi vitin 2019 me simpoziumin shkencor në Prizren

Prizren, 19 janar 2019 – Sot në Prizren u mbajt Simpoziumi shkencor me temë “Lëvizja e viteve 1985-1987 dhe mbledhja e saj e përgjithshme”, organizuar nga Shoqëria LËVIZJA, ITSHKSH-Shkup, Shoqata e të Burgosurve Politik të Kosovës dhe Instituti Albanologjik i Prishtinës. Në mesin e dhjetëra studiuesve, me kumtesat e tyre …

Lexo më shumë »

ITSHKSH, viti 2019 shpallet “Viti i Vilsonit”

Shkup, 16.01.2019 – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, pas përmbylljes së suksesshme të vitit 2018, me shumë aktivitete, si Viti Mbarëkombëtar i Skënderbeut, ka përgatitur një plan-program mjaft proaktiv të punës edhe për vitin 2019, i cili u miratua në mbledhjen e fundit të Këshilli …

Lexo më shumë »