Aktuale

Koordinatori amerikan i programeve Alumni, vizitoi Institutin

Shkup, 12.11.2019 – Sot Institutin tonë e vizitoi një delegacion nga SHBA-ja, i prirë nga koordinatori i programeve Alumni pranë Departamentit të Shtetit Amerikan, Matthew Bikoff. Ai u interesua rreth aktiviteteve të ITSHKSH-së dhe në veçanti rreth funksionimit të Departamentit për Edukimin dhe Studimin e Holokaustit. Me këtë rast, ai …

Lexo më shumë »

Kryetari Pendarovski në përkujtimin e “Natës së Kristaltë”

Shkup, 9.11.2019 – Me praninë e kryetarit Pendarovski, ministrit Ademi, ambasadorë, drejtorë, deputetë, krerë fetarë dhe personalitete tjera të shquara të jetës publike, Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup,  shëno përvjetorin Natës së Kristaltë, kur 81 vjet më parë në Gjermani filloi dhuna antisemite. Kryetari i …

Lexo më shumë »

Seminari ndërkombëtar “Figura e tjetrit në kulturën ballkanike”

Shkup, 26.10.2019 – Në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve- Shkup, filloi edicioni i dytë i Seminarit Ndërkombëtar të Ballkanologjisë me temë “FIGURA Е TJETRIT NË KULTURËN BALLKANIKE”, në të cilën me punimet e tyre shkencore u prezantuan studiues nga vendi dhe Ballkani. Në ditën e parë, me prurjen …

Lexo më shumë »

Programi i Seminarit të Ballkanologjisë II

Edicioni i dytë i Seminarit Ndërkombëtar të Ballkanologjisë: “FIGURA Е TJETRIT NË KULTURËN BALLKANIKE” 26-27 tetor 2019, ITSHKSH -Shkup Këshilli organizues: Dr. Skender ASANI Dr. Sefer TAHIRI Dr. Zeqirija Ibrahimi Dr. Sevdail DEMIRI Dr. Izaim MURTEZANI Mr. Nora MALIQI ZYLALI Mr. Isamet BAKIU E-mail: kontakt@itsh.edu.mk Tel. +389(0)23215381 PROGRAMI I SEMINARIT …

Lexo më shumë »