Aktuale

Promovohen librat e Vlado Popovskit, një qasje ndryshe historiografike

Shkup, 16.11.2019 – Sot në kuadër të manifestimit kulturor-shkencor “Ditët e Alfabetit”, në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, i mbështetur nga Ministria për Sistem Politik dhe Marrëdhënie ndërmjet Bashkësive,  u bë promovimi i librave të reja të autorit Vllado Popovski. Bëhet fjalë për botimet: “Lëvizja …

Lexo më shumë »

“Biseda me Omer Kaleshin” e Luan Starovës, promovohet në shqip

Shkup, 15.11.2019 – Manifestimi kulturor-shkencor “Ditët e Alfabetit të gjuhës shqipe”, nën organizimin e ITSHKSH dhe Qeverisë së Maqedonisë së Veriut, nga Manastiri ku filloi dje, sot vazhdoi në Shkup – pikërisht në sallën “Wilson” të Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve. Kjo ditë iu kushtua njërit nga …

Lexo më shumë »

Nga Manastiri i Qiriazëve, nisën “Ditët e Alfabetit të Gjuhës Shqipe”

Manastir, 14.11.2019 – Sot nga Manastiri nisi aktiviteti i parë në kuadër të manifestimit disaditor me karakter kulturor-shkencor “Ditët e Alfabetit të Gjuhës Shqipe”. Drejtori i ITSHKSH-së, dr. Skender Asani, si koordinator i aktiviteteve që organizohen nga Instituti dhe nën kujdesin e Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, theksoi …

Lexo më shumë »

U zhvillua projekti “Zhvillimi i kulturës mediatike dhe promovimi i kulturës në media”

Shkup, 11-12 nëntor 2019 – Dy ditë me radhë në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, u zhvillua projekti “Zhvillimi i kulturës mediatike dhe promovimi i kulturës në media”, i financuar nga Ministria e Kulturës e Republikës së Maqedonisë së Veriut. Aktiviteti nisi me hapjen e …

Lexo më shumë »