Aktuale

Maqedonia e Veriut – anëtare shoqëruese e IHRA, Instituti pjesë e procesit

Shkup – Me një kënaqësi të madhe tonën dhe me kontributin tonë  të madh, duam ta njoftojmë gjithë opinionin publik se Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut, në mbledhjen e mbajtur më 10 mars 2020, e ka pranuar definicionin punues të Aleancës Ndërkombëtare për Kujtimin e Holokausit (IHRA) i …

Lexo më shumë »

ITSHKSH, promovohet libri “Legjislacioni bazik antisemitik i Mbretërisë Bullgare”

Shkup, 10 mars 2020 – Në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shpirtërore, sot u promovua libri “Legjislacioni bazik antisemitik i Mbretërisë Bullgare” nga autorët Skender Asani, Nora Maliqi-Zylali dhe Vllado Popovski. Ky është një aktivitet i radhës i Departamentit për Edukimin dhe Studimin e Holokaustit, që siç përkujtoi …

Lexo më shumë »

ITSHKSH do të promovojë librin “LEGJISLACIONI BAZIK MBI ANTISEMITIZMIN I MBRETËRISË BULLGARE”

Me 10 mars 2020 (e martë), prej ora 13:00, në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, me rastin e 77 -vjetorit të deportimit të hebrenjve të Maqedonisë për në Treblinka, Departamenti për edukimin dhe hulumtimin e Holokaustit, do të bëjë promovimin e librit “LEGJISLACIONI BAZIK MBI …

Lexo më shumë »

ITSHKSH: Gjendja, sfidat dhe trendet bashkëkohore të arsimit shqip

Shkup, 7 mars 2020 – Institututi i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve, sot mbajti tribunën shkencore me rastin e 7 Marsit – Ditës së Mësuesit: “Gjendja e arsimit në vend, sfidat dhe perspektivat”, ku morën pjesë dhjetëra studiues, punëtorë arsimorë dhe ekspertë të fushës, të cilët diskutuan për aspekte …

Lexo më shumë »