Aktuale

Përkujtimi i ndritshëm për Zonjën e Parë të Alfabetit – Parashqevi Qiriazi

Shkup, 22.11.2020 – Dita finale e manifestimit kulturor – shkencor “Ditët e Alfabetit” në ITSHKSH-Shkup, kur shënohet edhe përvjetori i themelimit të Institutit, iu kushtua Zonjës së Parët të Alfabetit – Parashqevi Qiriazi, e cila sivjet i mbushë 50-vjet nga kalimi në amshim. Në nderim të këtyre datave të rëndësishme …

Lexo më shumë »

Familja e prof. Remzi Nesimit e pasuroi bibliotekën e Institutit

Shkup, 21.11.2020 – Në kuadër të manifestimit shkencor – kulturor “Ditët e Alfabetit”, që po organizohet këto ditë nga Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, sot familja e prof. Remzi Nesimit ia bëri një dhuratë të veçantë bibliotekës së Institutit. Kështu familja e prof. Nesimit, më …

Lexo më shumë »

Fjalimi i drejtorit Asani, në Akademinë shkencore / Говорот на дирекорот Асани, во научната академија

I nderuari Kryetar i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, z. Talat Xhaferi, I nderuari zëvendësministër i Arsimit dhe Shkencës, z. Arafat Shabani, Të nderuar drejtorë institucionesh, studiues dhe ju që po na ndiqni përmes rrjeteve sociale, Jam shumë i nderuar që sot po ju drejtohem për t’ju dëshiruar …

Lexo më shumë »

Akademi shkencore në 112-vjetorin e Kongresit të Manastirit

Shkup, 21.11.2020 – Me një Akademi shkencore, sot vazhduan aktivitetet e manifestimit kulturor – shkencor “Ditët e Alfabetit” në ITSHKSH-Shkup. Drejtori i Institutit, Skender Asani, tha se jam shumë i nderuar që sot po ju drejtohem për t’ju dëshiruar mirëseardhje në Shtëpinë e Dytë të Alfabetit, pra në Institutin e …

Lexo më shumë »