Aktuale

Punimet e Konferencës shkencore: “Veprimtaria atdhetare e Hasan Prishtinës”

Shkup, 13 tetor 2012  – Sot në sallën e komunës së Çairit në Shkup, filluan punimet e Konferencës shkencore “Veprimtaria atdhetare e Hasan Prishtinës”. Me kumtesat e tyre u paraqitën akademikë dhe profesorë të njohur vendor e ndërkombëtar, të cilët me kompetencë shkencore, sollën fakte të reja lidhur me veprimtarinë …

Lexo më shumë »

PROGRAMI I MANIFESTIMIT

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………   PROGRAMI I MANIFESTIMIT   “VEPRIMTARIA ATDHETARE E HASAN PRISHTINËS” Tetor 2012,  Shkup – Maqedoni   I.          Promovimi i dokumenteve II.         Akademia solemne III.        Konferenca shkencore IV.        Inaugurimi i shtatores së Hasan Prishtinës     ORGANIZATOR: Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Maqedoni – Shkup   …

Lexo më shumë »

U promovua libri: “VEPRIMTARIA ATDHETARE E HASAN PRISHTINËS (DOKUMENTE)”

Shkup – Të dielën (07.10.2012), në Qendrën Kulturore Informative në Shkup, u promovua libri me dokumente “VEPRIMTARIA ATDHETARE E HASAN PRISHTINËS (DOKUMENTE)”. Posaçërisht interesant është dokumenti i një diplomati italian që për herë të parë është zbuluar në arkivat në Shkup. Ky dokument tregon se edhe pse kanë qenë kundërshtar …

Lexo më shumë »

Ftesë

  ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..   AKSION VULLNETAR Me rastin e 100 vjetorit të pavarësisë së shtetit shqiptar dhe flamurit kombëtar, 5 vjetorit të themelimit të Institutit dhe 104 vjetorit të Kongresit të alfabetit, Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve me seli në Shkup, organizon aksionin vullnetar “NJË LIBËR PËR MANASTIRIN” …

Lexo më shumë »