Aktuale

ITSHKSH-Shkup, uron zgjedhjen e Elmi Berishës për kryetar të ri të ‘Vatrës’

Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, ka uruar zgjedhjen e z.Elmi Berisha, në detyrën e kryetarit të Federatës Panshqiptare “Vatra” në SHBA, si dhe zgjedhjen e z. Agim Rexhaj për kryetar nderi të kësaj organizate të rëndësishme panshqiptare. Në telegram-urimin e nënshkruar nga drejtori i ITSHKSH-Shkup,  Prof. dr. Skender …

Lexo më shumë »

Dr. Asani, referat në 140-vjetorin e Betejës së Nokshiqit

Pejë, 18.01.2020 – Me rastin e shënimit të 140-vjetorit të Betejës së Nokshiqit dhe mbrojtjes së Plavës e Gucisë nga pushtimi i Malit të Zi, sot nën organizimin e Universitetit “Haxhi Zeka” – Pejë dhe Shoqatës së Intelektualëve të Rugovës – Prishtinë, u mbajt një akademi përkujtimore, me pjesëmarrës të …

Lexo më shumë »

Asani: “Skënderbeu – frymëzim për të sotmen dhe të ardhmen”

Prishtinë, 17.01.2020 – Me rastin e 552-vjetorit të vdekjes së Heroin tonë Kombëtar – Gjergj Kastrioti – Skënderbeu, Kolegji ILIRIA në Prishtinë, organizoi simpoziumin shkencor me temë: “Skënderbeu në dokumente të panjohura arkivore të vendeve të huaja”, ku morën pjesë historianë të njohur nga Kosova, Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut. …

Lexo më shumë »

U nënshkrua memorandum bashkëpunimi me Dioqezën Kumanovë-Osogovë

Kumanovë, 09.0.2020 – Sot, një delegacion i Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në përbërje Dr. Skender Asani – drejtor, Dr. Sefer Tahiri – Sekretar Shkencor, Dr. Zeqirija Ibrahimi – bashkëpunëtor i lartë shkencor dhe Maja Susha – asistente e re, qëndruan në selinë e Dioqezës Kumanovë-Osogovë të …

Lexo më shumë »