Aktuale

Shkupi shënoi njëqindvjetorin e çlirimit

Njëqindvjetori i çlirimit të Shkupit është pjesë e kalendarit të shënimeve shtetërore dhe është realizuar nga më shumë institucione, si komuna e Çairit, Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore, Shoqata e Historianëve Shqiptarë, e të tjera Shkup, 12 gusht 2012 – Data e 100 vjetorit të çlirimit të Shkupit nga …

Lexo më shumë »

12 gushti i vitit 2012 në Shkup, sikur ai i vitit 1912 !

Nisja e familjarëve të pinjollëve do të bëhet nga Prishtina në orën 12 për të arritur në Shkup në orët e pasdites, ashtu siç arritën kryengritësit e Hasan Prishtinës. Një meshë në gjuhën shqipe për Kolë Bojaxhiun, i cili themeloi korin “Zani i Maleve” për të pritur kryengritësit dhe një …

Lexo më shumë »

NJOFTIM – Më 12 gusht, meshë në gjuhën shqipe në Shkup

Me rastin e 100 vjetorit të themelimit të bandës muzikore “Zani i maleve” nga i ati i Nënë Terezës – Kolë Bojaxhiu, 100 vjetorit të çlirimit të Shkupit dhe në kuadër të festimeve për 100 vjetorin e shtetit shqiptar, për respekt të të gjithë veprimtarëve të cilët ndër vite kontribuuan …

Lexo më shumë »

Njëqindvjetori i çlirimit të Shkupit, Zekolli e Asani në Junik

“Manifestimi mbahet me 12 gusht dhe ka për qëllim ringjalljen e Shkupit Shqiptar njësoj si para 100 viteve. Kjo ftesë vjen e veçantë për Kryetarin dhe junikasit, meqë 100 vjet më parë kur edhe u mbajt Kuvendi i Junikut nga kryengritësit atë botë, vendimet e marra në Kuvend ishin të …

Lexo më shumë »