Aktuale

ITSHKSH sqaron lidhur mosfinancimin e manifestimit për flamurin

Nga Instituti për Trashëgimi Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve gjithashtu njoftojnë se përkundër injorimit që u bëhet nga ana e institucioneve shtetërore ata do të vazhdojnë përpjekjet për të gjetur mjete, nga siç janë shprehur, miq të vendit dhe të huaj, dhe nuk do të lejojnë që ky përvjetor jubilar …

Lexo më shumë »

Ministria e Kulturës nuk mbështet projektet e ITSHKSH-së për 100 vjetorin e pavarësisë

Në letrën e Ministrisë së Kulturës, drejtuar Institutit për trashëgimi shpirtërore dhe kulturore të shqiptarëve si arsyetim qëndron: “Për arsye se mjetet buxhetore për realizimin e programit vjetor për zbatimin e interesit kombëtar në kulturë për vitin 2012 janë shpërndarë tani më në bazë të procedurës të parashikuar me ligj, …

Lexo më shumë »

Punonjësit e ITSHKSH-së, për vizitë në Turqi

Një vizitë mbresëlënëse ishte edhe takimi në Arkivin Shtetëror Osman të Stambollit, ku u pritën nga drejtori Оnder Bajir. Ky është një ndër arkivat më të pasura në botë, me mbi 100 milionë dokumente nga të gjitha periudhat historike dhe me një trend marramendës të digjitalizimit Shkup – Prej 20 …

Lexo më shumë »

U shënua 40 vjetori i Kongresit të Drejtshkrimit

Në këtë konferëncë morën pjesë emra të shquar të botës akademike shqiptare nga Tirana: Xhevat Lloshi, Emil Lafe, Jani Thomai dhe Rami Memushaj. Ata vlerësuan lartë kontrubutin e shqiptarëve të Maqedonisë në ruajtjen dhe kultivimin e standardit të gjuhës shqipe tani e 40 vjet me radhë Shkup, 13 qershor 2012 …

Lexo më shumë »