Aktuale

Tribunë për “Klubin e Kumanovës (1909) dhe Jashar Erebarën”

Kumanovë, 19.09.2013 – “Klubi Shqiptar i Kumanovës (1909) dhe Jashar Erebara”, ishte tema e tribunës shkencore të mbajtur sot në Kumanovë nga studiuesja franceze, Evelyn Noygues, e cila këto ditë po qëndron në Maqedoni. Fillimisht, Sevdail Demiri, kryetar i KSH “Jehona e Karadakut”-Kumanovë, dha një historik të shkurtër të Klubit …

Lexo më shumë »

ITSHKSH dhe Noygues, vizitë në Dibër

Dibër, 18.09.2013 – Studiuesja franceze, Evelyn Noygues, e shoqëruar nga drejtori i ITSHKSH-së, Shefqet Zekolli dhe studiues të këtij instituti, sot vizituan komunën e Dibrës, ku u pritën nga kryetari i komunës Ruzhdi Lata dhe stafi i tij. Noygues mbajti edhe një ligjeratë për figurën markante të rilindasit JasharErebara. Delegacioni …

Lexo më shumë »

Evelyn Noygues

————————————————————————————————————-

Lexo më shumë »

Drejtori Zekolli, vizitë në Akademinë e Shkencave dhe e Arteve të Kosovës

Drejtori i Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve-Shkup, Dr. Shefqet Zekolli, qëndroi në një vizitë në Akademinë e Shkencave dhe e Arteve të Kosovës, ku u prit nga kryetari i kësaj akademie, Hivzi Islami dhe akademikët: Besim Bokshi, Ali Aliu dhe Jusuf Bajraktari. Përfaqësuesit e ASHAK, Institutit të …

Lexo më shumë »