Aktuale

U promovua Departamenti për Trashëgiminë e Gonxhe Bojaxhiut – Nënës Tereze

Shkup, 7 shkurt – Në funksion të rritës dhe zhvillimit të vet, ITSHKSH kohëve të fundit ka jetësuar edhe një projekt shumë të rëndësishëm, që hap perspektiva të reja. Në prani të mediave dhe përfaqësuesve të ndryshëm , të premten në Shkup ITSHKSH, ka hapur departamentin e ri që do …

Lexo më shumë »

NA PRET NJË UDHËTIM I GJATË SHKENCOR NGA GONXHE BOJAXHIU TEK NËNË TEREZA

Fjalimi i drejtorit të ITSHKSH-Shkup, Dr. Skender Asani, me rastin e hapjes zyrtare të Departamentit të Trashëgimisë së Gonxhe Bojaxhiut – Nënës Terezë: -Në vendlindjen e Gonxhe Bojaxhiut, këtu në Shkupin tonë të lashtë, po e hapim Departamentin për Trashëgiminë e Gonxhe Bojaxhiut – Nënës Tereze. Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe …

Lexo më shumë »

Propozim për ndryshimin dhe plotësimin e Propozim-ligjit për përdorimin e gjuhës maqedonase

——————————————————————————————— Drejtuar: Kryetarit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës të RMV-së Ministrisë së Drejtësisë të RMV-së Ministrisë së Kulturës të RMV-së     Propozim për ndryshimin dhe plotësimin e Propozim-ligjit për përdorimin e gjuhës maqedonase   …

Lexo më shumë »

Nisi projekti “Instituti dhuron libra!”

  Shkup, 22.01.2020 – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve- Shkup nisi realizimin e projektit “Instituti dhuron libra”, që do të realizohet gjatë tërë vitit, ndërsa është pjesë e vizionit të Institutit për afrim me komunitetin e lexuesve. Në kuadër të këtij projekti ITSHKSH do të shpërndajë veprat …

Lexo më shumë »