Aktuale

Botohet numri i 5-të i revistës ‘STUDIME ALBANOLOGJIKE’

Edhe në këtë numër gjejnë vend tema të larmishme shkencore nga sfera e gjuhësisë, letërsisë, historisë, folklorit e etnologjisë shqiptare Shkup, 1 korrik 2012 – Këtyre ditëve doli nga shtypi numri i 5-të i revistës shkencore ‘Studime albanologjike’ , organ i Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve të …

Lexo më shumë »

Promovohet studimi i dr.Agim Lekës: “SEMANTIKA E DRAMËS SHQIPE – NGA SANTORI DERI TE FLOQI”

Në ITSHK sot u përurua sot studimi “Semantika e dramës shqipe – nga Santori deri te Floqi” i autorit dr. Agim Leka, profesor i katedrës së Gjuhës dhe Letërsisë Shqipe në Universitetin e Shkupit. Për vlerat shkencore të librit folën teorikët e njohur të letërsisë, akademik Ali Aliu, prof.dr. Floresha …

Lexo më shumë »

Strugë, u mbajt konferenca “Trashëgimia kulturore dhe turizmi në Maqedoni”

Studiuesit që morën pjesë në konferencë ishin: Dr. Mislim Zendeli, Dr. Nebi Dervishi, Dr. Murat Murati, Dr. Mixhait Pollozhani, Dr. Bashkim Rama, Dr. Fatmir Sulejmani, Dr. Naim Halimi, Dr. Salajdin Salihu, Mr. Bekim Adili, Dr. Sali Zhaku, Dr. Sefer Tahiri, Dr. Mustafa Ibrahimi, Rini Huseini, Mr. Arlind Farizi dhe Agron …

Lexo më shumë »

Agjenda e konferencës: “TRASHËGIMIA KULTURORE DHE TURIZMI NË MAQEDONI”, 23-24 qershor 2012, Strugë

Konferenca me temë:  “TRASHËGIMIA KULTURORE DHE TURIZMI NË MAQEDONI” Koha: 23-24 qershor 2012 Vendi: Strugë Organizatorë: -KOMUNA E STRUGËS -INSTITUTI I TRASHËGIMISË SHPIRTËRORE DHE KULTURORE TË SHQIPTARËVE-SHKUP   23 qershor (e shtunë): Vendi: Salla e Universitetit Ndërkombëtar të Strugës Moderatorë: Mr. Xhemi Hajredini dhe Mr. Sevdail Demiri 11:15 – Hapja e Konferencës me …

Lexo më shumë »