Aktuale

NJOFTIM – Më 12 gusht, meshë në gjuhën shqipe në Shkup

Me rastin e 100 vjetorit të themelimit të bandës muzikore “Zani i maleve” nga i ati i Nënë Terezës – Kolë Bojaxhiu, 100 vjetorit të çlirimit të Shkupit dhe në kuadër të festimeve për 100 vjetorin e shtetit shqiptar, për respekt të të gjithë veprimtarëve të cilët ndër vite kontribuuan …

Lexo më shumë »

Njëqindvjetori i çlirimit të Shkupit, Zekolli e Asani në Junik

“Manifestimi mbahet me 12 gusht dhe ka për qëllim ringjalljen e Shkupit Shqiptar njësoj si para 100 viteve. Kjo ftesë vjen e veçantë për Kryetarin dhe junikasit, meqë 100 vjet më parë kur edhe u mbajt Kuvendi i Junikut nga kryengritësit atë botë, vendimet e marra në Kuvend ishin të …

Lexo më shumë »

ITSHKSH ngushëllon për poetin e madh Ali Podrimja

Në një letër ngushëlluese të drejtorit të ITSHKSH-së, Shefqet Zekolli, vlerësohet figura e poetit dhe i shprehet keqardhje e dhembje familjes së të ndjerit Shkup, 22 korrik 2012 –  Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve (ITSHKSH) në Maqedoni e ka pranuar me dhembje të madhe lajmin për ndarjen …

Lexo më shumë »

Konferencë: “Ballkani dje, sot dhe nesër”

Sipas profesorëve nga universitet të ndryshme të rajonit kjo konferencë duhet konceptuar si një ngjarje e rëndësishme shkencore, meqë këtu janë shpalosur fakte të reja të historisë dhe fushave tjera Shkup, 30 qershor – Në konferencën dy ditore ndërkombëtare me temën “Ballkani dje, sot dhe nesër” e organizuar në kuadër …

Lexo më shumë »