Aktuale

DPA dhe ITSHKSH shkëmbejnë dokumentet për Nënë Terezën

Tiranë/Shkup, 9.9.2020 – Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave të Shqipërisë në kuadër të bashkëpunimit reciprok me Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore Kulturore të Shqiptarëve të Maqedonisë së Veriut, vazhdojnë aktivitetet e ndërsjella në fusha të përbashkëta të ruajtjes së trashëgimisë tonë kulturore. Me rastin e përkujtimeve të 110-vjetorit të lindjes dhe …

Lexo më shumë »

Dr. Asani dhe ITSHKSH fitues të çmimit “Shën Nënë Tereza”

Shkup, 5 shtator – Në kuadër të aktiviteteve përmbyllëse të manifestimit të 21-të tradicional “Ditët e Shën Terezës”,  Shoqata Qytetare “Nën Tereza e Shkupit”, sivjet nderoi me çmimin “Shën Nënë Tereza” për vitin 2020, për humanizëm,  historianin Dr. Skender Asanin dhe Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve në …

Lexo më shumë »

Fjalimi i drejtorit të ITSHKSH-së Skender Asani me rastin e 4 vjetorit të shejtërimit të Nënës Terezë

Dita e sotme për Institutin tonë është shumë e veçantë dhe veçanërisht e rëndësishme. Dy vitet e kaluara fillimi i shtatorit nga gjente në SHBA, ku e kemi organizuar javën kulturore shqiptare, duke e bërë këtë në shenjë të kujtimit të tragjedisë së 11 Shtatorit. Dhe, siç tashmë e dini, …

Lexo më shumë »

Promovohet doracaku tregjuhësor i Anton Nikë Berishës kushtuar Nënë Terezës

Shkup, 5.9.2020 – Sot u shënua një datë e rëndësishme e historisë më të re – 5 shtatori, kur në vitin 2016, u kanonizua për shenjtëreshë, shqiptarja shkupjane, Gonxhe Bojaxhiu – Nënë Tereza, datë kjo e cila përkon edhe me 23-vjetorin e ikjes së saj në përjetësi. Në shenjë të …

Lexo më shumë »