Aktuale

Letër ngushëllimi me rastin e ndarjes nga jeta të akademik Idriz Ajetit

Drejtuar: -Akademisë së Shkencave dhe e Arteve të Kosovës -Miqve, bashkëpunëtorëve, familjarëve  LETËR NGUSHËLLIMI Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, shprehë ngushëllimet më të sinqerta me rastin e ndarjes nga jeta të studiuesit të shquar, albanologut dhe veprimtarit të dalluar të çështjes kombëtare, Idriz Ajeti. Vepra …

Lexo më shumë »

ITSHKSH, marrëveshje bashkëpunimi me Komunën e Dibrës

24.01.2019, Dibër – Instituti të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, në kuadër të shtrirjes së aktiviteteve të saja hulumtuese-shkencore dhe kulturore, sot nënshkroi një marrëveshje bashkëpunimi me Komunën e Dibrës. Marrëveshja u nënshkrua në Dibër nga drejtori i Institutit, Skender Asani, dhe ushtruesi i detyrës – kryetar …

Lexo më shumë »

ITSHKSH e nisi vitin 2019 me simpoziumin shkencor në Prizren

Prizren, 19 janar 2019 – Sot në Prizren u mbajt Simpoziumi shkencor me temë “Lëvizja e viteve 1985-1987 dhe mbledhja e saj e përgjithshme”, organizuar nga Shoqëria LËVIZJA, ITSHKSH-Shkup, Shoqata e të Burgosurve Politik të Kosovës dhe Instituti Albanologjik i Prishtinës. Në mesin e dhjetëra studiuesve, me kumtesat e tyre …

Lexo më shumë »

ITSHKSH, viti 2019 shpallet “Viti i Vilsonit”

Shkup, 16.01.2019 – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, pas përmbylljes së suksesshme të vitit 2018, me shumë aktivitete, si Viti Mbarëkombëtar i Skënderbeut, ka përgatitur një plan-program mjaft proaktiv të punës edhe për vitin 2019, i cili u miratua në mbledhjen e fundit të Këshilli …

Lexo më shumë »