Headlines

ITSHKSH, rikujton kontributin e shqiptarëve në Luftën e Çanakalasë

Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, organizoi tribunë shkencore në 100 vjetorin e Luftës së përgjakshme të Çanakkalasë, ku edhe shqiptarët dhanë kontributin e tyre me pjesëmarrje masive… Shkup, 12.03.2015 – Tani jemi në vigjilje të 100 vjetorit të rikujtimit të kësaj lufte, ku morën pjesë …

Lexo më shumë »

Do të shënohet 70 vjetori i numrit të parë të gazetës “Flaka”

Shkup, 01.03.2015 – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, në bashkëpunim me Shoqatën e Historianëve Shqiptarë në Maqedoni, dhe Shoqatën e Gazetarëve të Maqedonisë, sivjet do ta shënojë 70 vjetorin e botimit të numrit të parë të gazetës “Flaka e Vëllazërimit”. Kjo u vendos në mbledhjen …

Lexo më shumë »

Hidajete Azizi, doktoroi në shkencat filologjike  

Shkup, 24.02.2015 – Shkencave albanologjike në përgjithësi, dhe Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, në veçanti, iu shtua edhe një doktor shkence. Asistentja hulumtuese, Hidajete Azizi, me sukses e mbrojti tezën e doktoraturës “Sistemi antroponimik dhe patronimik i shqiptarëve të Maqedonisë”, në Fakultetin Filologjik të Universitetit …

Lexo më shumë »

Dokumente ekskluzive për shtëpinë e Nënë Terezës në Shkup

Shkup, 24.02.2015 -Të gjithë e dinë së Gonxhe Bojaxhiu alias Nënë Tereza lindi në mes në Shkupit, në shtëpinë ku tani ka vetëm një pllakë përkujtimore që tregon se aty ka lindur kjo Nënë e të gjithë botës dhe që tanimë është paraparë të ndërtohet një hotel në stilin barok. …

Lexo më shumë »