Headlines

ITSHKSH: E dënojmë gjuhën dhe qasjen antisemite të disa qarqeve në Maqedoni

Pasi që këto ditë nëpër media dhe në qarqe të caktuara u plasuan hapur qasje antisemite, duke e mohuar holokaustin e hebrenjve gjatë Luftës së Dytë Botërore, por edhe u promovuan simbole fashiste, Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve ngre zërin e arsyes dhe e dënon këtë gjuhë …

Lexo më shumë »

Letër ngushëllimi për ndarjen nga jeta të prof.Mahmud Hysa

Letër ngushëllimi Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, shprehë ngushëllimet më të sinqeta me rastin e ndarjes nga jeta të profesorit të njohur të letërsisë dhe bashkëpunëtorit të Institutit tonë, Prof.dr.Mahmud Hysa (1934-2016). Veprimtaria e gjerë shkencore e prof.Hysës, përfshinë tekste të shumta dhe mbi 20 …

Lexo më shumë »

Tribunë shkencore për Karnavalet e Bozovcës dhe Ditën e Verës

Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, të dielën dhe të hënën zhvilloi dy aktivitete që lidheshin me traditat e lashta të popullit tonë, përkatësisht manifestime rreth ndryshimit të stinëve të motit. Më 13 mars 2016, në fshatin Bozovcë të Malësisë së Sharrit – Tetovës, u mbajt …

Lexo më shumë »

Më 13 mars 2016, “Karnavalet Ilire” në Malësinë e Sharrit

Të nderuar miq, bashkëfshatararë, dashamirë të etnokulturës, u informojmë se më 13 mars 2016 (dita e diel) nga ora 9 e 30 minuta, në fshatin Bozovcë, do të mbahet manifestimi tradicional “Karnavalet Ilire” të Malësisë së Sharrit, si dhe tribuna shkencore dedikuar enkas këtij manifestimi. Bashkëorganizues të tribunës shkencore janë …

Lexo më shumë »