Headlines

ITSHKSH, prezanton botimet dhe aktivitetet shkencore të vitit të kaluar

Shkup, 21.2.2017 – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, sot promovoi veprimtarinë e vet shkencore dhe botuese gjatë vitit 2016. Drejtori i Institutit, dr.Skender Asani, tha se edhe gjatë vitit të fundit kemi vazhduar me përkushtim të madh në realizimin e programin vjetor, i cili parasheh …

Lexo më shumë »

Ftesë për promovimin e veprimtarisë së ITSHKSH-së

Të nderuar, Kemi kënaqësinë që t’Ju ftojmë të merrni pjesë në promovimin e veprimtarisë shkencore dhe botuese të Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve (ITSHKSH) – Shkup, gjatë vitit 2016. Promotorë: akademik Luan Starova, studiuesi David Hosaflook dhe sekretari shkencor i ITSHKSH-Shkup, dr. Sefer Tahiri. Data: 21. 2. …

Lexo më shumë »

ITSHKSH dhe ISPN formalizuan marrëveshjen e bashkëpunimit

Shkup, 15.2.2017 – Bashkëpunimi i sukseshëm i viteve të fundit në mes të Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve (ITSHKSH) në Shkup dhe Institutit për Studime Politike dhe Ndërkombëtare (ISPN)-Shkup, sot rezultoi me nënshkrimin e një marrëveshjeje bashkëpunimi. Marrëveshja e nënshkruar nga drejtorët respektiv, prof.ass.dr.Skender Asani nga ITSHKSH-Shkup …

Lexo më shumë »

Piktori i famshëm Omer Kaleshi, ekspozitë në ITSHKSH

Shkup, 6.12.2016 – Sot në sallën e Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, u hapë ekspozita e përhershme personale e piktorit me famë botërore, Omer Kaleshi. Në të vërtetë, 24 veprat artistike të Kaleshit, janë dhuratë e vetë piktorit për ardheun e tij. Ato javën e …

Lexo më shumë »