Headlines

ITSHKSH pasurohet edhe me skanerin më të ri për mbrojtjen e trashëgimisë kulturore

Shkup, 13 mars 2019 – Në lokalet e Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve në Maqedoni u mbajt trajnim për përdorimin e skanerit më të përsosur per digjitalizimin e materialeve të ndryshme të rëndësishme. Skaneri i firmës “Image Acces” të tipit Bookeye 4 do të shërbejë për ruajtjen …

Lexo më shumë »

Fillon bashkëpunimi mes Yad Vashem dhe ITSHKSH

Shkup, 12 mars 2019, –  Instituti i  Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të shqiptarëve në Shkup priti në një takim pune Dr. Noa Mkayton, Zëvendës drejtoren e Yad Vashem- Qendrës  botërore të Holokaustit. Së shpejti ITSHKSH do të nënshkruaj një memorandum bashkëpunimi me Yad Vashem dhe do të forcojë bashkëpunimin mes …

Lexo më shumë »

ITSHKSH zyrtarizon Departamentin për edukim dhe hulumtim të Holokaustit

Shkup 11 mars 2019, Në prani të përfaqsuesëve të lartë vendorë dhe ndërkombëtar në Institutin e Trashëgimisë Kulturore dhe Shpirtërore të Shqiptarëve në Maqedoni sot u hap Departamenti për edukim dhe hulumtim të Holokaustit. Të parnishëm ishin Reis ul Ulema Hadzi Sulejman Efendi Rexhepi – Kryetari Bashkësisë Islame të Republika e …

Lexo më shumë »

8 Marsi, ITSHKSH me panel diskutimi për rolin e gruas në shoqëri

Shkup, 8.3.2019 – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, ka shënuar ditën ndërkombëtare të gruas me një panel diskutim ku u fol mbi rolin e gruas në shoqëri. Gra të suksesshme dhe intelektuale që veprojnë në fusha të ndryshme, kanë ndarë me opinionin rrëfimet dhe sfidat …

Lexo më shumë »