Headlines

Tribunë në ITSHKSH, 20-vjetori i eksodit të shqiptarëve nga Kosova

Shkup, 5 prill 2019 – Sot në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, u shënua 20-vjetori i eksodit të shqiptarëve nga Kosova, kur në pranverën ‘99-tës, afër gjysmë milioni shqiptarë të Kosovës u deportuan dhunshëm drejt Bllacës, dhe po aq edhe nëpër shtigjet tjera kufitare. Qindra-mijëra …

Lexo më shumë »

Njoftim: Tribunë me rastin e 20-vjetorit të eksodit

Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve (ITSHKSH) – Shkup Ju fton të merrni pjesë në tribunën e organizuar me rastin e 20-vjetorit të eksodit masiv të shqiptarëve nga Kosova. Në panel do të jenë: – Dr. Skender Asani, drejtor i ITSHKSH-Shkup; – z. Jahja Lluka, Kryetar i Shoqatës …

Lexo më shumë »

20-vjetori i intervenimit të NATO-s në Kosovë

Shkup, 24.03.2019 – Sot nën organizimin  e Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup dhe Institutit të Historisë “Ali Hadri” – Prishtinë, u shënua 20-vjetori i intervenimit të NATO-s kundër caqeve serbe në Kosovë. Drejtori i ITSHKSH-së, Skender Asani, tha se gjatë intervenimit të Aleancës Veriatlantike–NATO, kundër …

Lexo më shumë »

Sesion shkencor kushtuar albanologut prof. Remzi Nesimi

Shkup, 21 mars 2019 – Sot në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve u organizua sesioni shkencor me rastin e njëvjetorit të vdekjes së prof. Remzi Nesimit. Pas falës hyrëse të drejtueses së departamentit të Gjuhës shqipe në Institut, Dr. Hidajete Azizi, që theksoi se ky sesion vjen …

Lexo më shumë »