Headlines

Konferenca “Kosova – rruga drejt lirisë”, 20-vjetori i çlirimit

Prishtinë, 11 qershor 2019 – Sot në Prishtinë i filloi punimet Konferencën shkencore ndërkombëtare “Kosova – rruga drejt lirisë”, nën organizimin e Institutit të Historisë së Prishtinës, Akademisë së Studimeve Albanologjike të Tiranës dhe Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup. Konferenca mbahet me rastin e 20 …

Lexo më shumë »

Urim me rastin e festës së Bajramit të Madh

Duke u gjendur në prag të festës së madhe të Bajramit të Madh, Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve gjen rastin që të gjithë besimtarëve myslimanë t’ua urojë këtë festë madhështore dhe t’u dëshiroj që festa të jetë një çast i lumturisë familjare në tryezën e Bajramit, si …

Lexo më shumë »

THIRRJE PËR PJESËMARRJE NË KONFERENCËN “LASGUSH PORADECI NË 120-VJETORIN E LINDJES”

UNIVERSITETI “FAN S. NOLI” KORÇË në bashkëpunim me: AKADEMINË E SHKENCAVE TË SHQIPËRISË INSTITUTIN ALBANOLOGJIK TË PRISHTINËS INSTITUTIN E GJUHËSISË DHE LETËRSISË, AKADEMIA E STUDIMEVE ALBANOLOGJIKE, TIRANË INSTITUTIN E TRASHËGIMISË SHPIRTËRORE E KULTURORE TË SHQIPTARËVE – SHKUP ORGANIZOJNË KONFERENCËN SHKENCORE KOMBËTARE “ LASGUSH PORADECI NË 120-VJETORIN E LINDJES” 25 tetor …

Lexo më shumë »

Prezantohet elaborati për Qendrën Përkujtimore “Bllacë 1999”

Shkup, 27.05.2019 – Instituti i Trashëgimisë̈ Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup dhe Shoqata për Kthimin e Shqiptarëve të Shpërngulur nga Trojet e Veta – Prishtinë, si nismëtarë dhe ideatorë të projektit për Qendrës Përkujtimore “Bllacë 1999”, sot e bënë prezantimin e idesë themelore, që tashmë është shndërruar në një …

Lexo më shumë »