Headlines

U mbajt Konferenca III ndërkombëtare e arkivistikës

Shkup, 15 qershor 2019 – Sot në sallën e Komunës së Çairit në Shkup i zhvilloi punimet Konferenca III ndërkombëtare e arkivistikës, me temën boshte: Arkivat dhe të drejtat e njeriut. Konferenca u organizua nga Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup (Maqedoni e Veriut), Drejtoria e …

Lexo më shumë »

Konferencë për rolin e Islamit në mbrojtjen e identitetit shqiptar në Maqedoni

Shkup, 13.06.2019 – Sot në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup u organizua konferenca shkencore me titull  “Roli i Islamit në mbrojtjen e identitetit shqiptar në Maqedoni”, kjo në bashkorganizim me Fakultetin e Shkencave Islame në Shkup. Në fillim të konferencës fjalë rasti mbajti drejtori i …

Lexo më shumë »

ITSHKSH nënshkroi protokoll bashkëpunimi me “Vardar film Maqedoni”

Shkup, 12.6.2019 – Sot në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve u nënshkrua memorandum bashkëpunimi me Institucionin Nacional të Qendrës së Filmit “Vardar Film Maqedoni”. Këtë protokoll bashkëpunimin e nënshkruan dy drejtorët e institucioneve përkatëse, Dr. Skender Asani për ITSHKSH dhe Naser Curri për “Vardar Film Makedonija”. Me …

Lexo më shumë »

Njoftim: Më 15 qershor në Shkup, Konferenca III Ndërkombëtare e Arkivistikës

Arkivat dhe të drejtat e njeriut Konferenca III Ndërkombëtare e Arkivistikës organizuar me bashkëpunimin e Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup (Maqedoni e Veriut) Drejtorisë së Përgjithshme të Arkivave – Tiranë (Shqipëri) Agjencisë Shtetërore të Arkivave – Prishtinë (Kosovë) 14 – 15 qershor 2019 Shkup, Maqedoni …

Lexo më shumë »