Headlines

Konferenca III Ndërkombëtare e Arkivistikës (Thirrje për pjesëmarrje)

  “ARKIVAT DHE TË DREJTAT E NJERIUT” Konferenca III Ndërkombëtare e Arkivistikës organizuar me bashkëpunimin e Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup (Maqedonia Veriore) Drejtorisë së Përgjithshme të Arkivave – Tiranë (Shqipëri), dhe Agjencisë Shtetërore të Arkivave – Prishtinë (Kosovë)   FTESË PËR PJESËMARRJE: Datat: 14-15 qershor …

Lexo më shumë »

Tribunë në ITSHKSH, 20-vjetori i eksodit të shqiptarëve nga Kosova

Shkup, 5 prill 2019 – Sot në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, u shënua 20-vjetori i eksodit të shqiptarëve nga Kosova, kur në pranverën ‘99-tës, afër gjysmë milioni shqiptarë të Kosovës u deportuan dhunshëm drejt Bllacës, dhe po aq edhe nëpër shtigjet tjera kufitare. Qindra-mijëra …

Lexo më shumë »

Njoftim: Tribunë me rastin e 20-vjetorit të eksodit

Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve (ITSHKSH) – Shkup Ju fton të merrni pjesë në tribunën e organizuar me rastin e 20-vjetorit të eksodit masiv të shqiptarëve nga Kosova. Në panel do të jenë: – Dr. Skender Asani, drejtor i ITSHKSH-Shkup; – z. Jahja Lluka, Kryetar i Shoqatës …

Lexo më shumë »

20-vjetori i intervenimit të NATO-s në Kosovë

Shkup, 24.03.2019 – Sot nën organizimin  e Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup dhe Institutit të Historisë “Ali Hadri” – Prishtinë, u shënua 20-vjetori i intervenimit të NATO-s kundër caqeve serbe në Kosovë. Drejtori i ITSHKSH-së, Skender Asani, tha se gjatë intervenimit të Aleancës Veriatlantike–NATO, kundër …

Lexo më shumë »