Headlines

2018 – Viti i projekteve dhe sukseseve të ITSHKSH-së

Shkup, 24  dhjetor 2018 – Sot në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup u bë promovimi vjetor i dhjetëra aktiviteteve, botimeve, konferencave, paneleve shkencore, ekspozitave, vizitave studimore e vendosjeve të bashkëpunimit me institucione të tjera. Drejtori i ITSHKSH-së, Skender Asani, tha se në këtë vit përvjetorësh …

Lexo më shumë »

Promovohet libri kushtuar demonstratave të vitit 1968 në Tetovë

Shkup, 22.12.2018 – Me rastin e 50-vjetorit, sot Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, promovoi librin monografik “Demonstratat popullore të vitit 1968 në Tetovë”. Libri është përpiluar nga autorët Nebi Dervishi (kryeredaktor), Skender Asani, Xhemil Daci, Isak Sherifi, Sefer Tahiri dhe Sevdail Demiri. Drejtori i Institutit, …

Lexo më shumë »

Memorandum bashkëpunimi ndërmjet Institutit dhe Shtëpisë së Nënës Terezë në Shkup

Shkup, 14.12.2018 – Sot në galerinë e Shtëpisë Përkujtimore të Nënës Terezë në Shkup u nënshkrua një memorandum bashkëpunimi ndërmjet Shtëpisë Përkujtimore të Nënës Terezë dhe Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup. Nënshkruesit e këtij memorandumi ishin drejtori i Shtëpisë së Nënës Terezë, Arian Asllanaj dhe …

Lexo më shumë »

Kujtojmë dhe nderojmë flamurtarët dhe dëshmorët e kombit

Referat i drejtorit të ITSHKSH-së, prof.dr.Skender Asani, në Akademinë solemne kushtuar Ditës së Flamurit Kombëtar: 28 Nëntori është data më madhështore në gjithë historinë e kombit shqiptar. Me këtë datë, që për simbol ka flamurin kuqezi dhe luftën për liri, lidhen ngjarje që na kanë përcjellë pareshtur në qindravjeçarë. Prandaj, …

Lexo më shumë »