Headlines

Në Kalanë e Tiranës, ekspozita: “Zemër Shqiptare – Shën Tereza na bashkon”

Tiranë, 5.9.2019 – Me rastin e 22 vjetorit të ndarjes nga jeta të Nënës Terezë, duke përkuar dhe me 5 shtatorin, Ditën e Shenjtërimit të saj, në Kalanë e Tiranës u hap ekspozita: “Zemër Shqiptare –  Shën Tereza na bashkon”. Ky projekt erdhi në bashkëpunim mes Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore …

Lexo më shumë »

Ministri Ismaili, në promovimin e veprës mbi Kolë Bojaxhiun

Shkup, 5.9.2019 – Sot në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve, qëndroi ministri i Kulturës i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Hysni Ismaili, i cili u prit nga drejtori i këtij instituti, Skender Asani. Ministri Ismaili dhe drejtori Asani biseduan për zhvillimin e projekteve të Institutit, të cilat …

Lexo më shumë »

Institucionalizohet Departamenti i trashëgimisë së Gonxhe Bojaxhiut – Nënës Terezë

Shkup, 5.9.2019 – Zëvendëskryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut për Çështje Evropiane, Bujar Osmani, me rastin e trevjetorit të shenjtërimit, sot mori pjesë në institucionalizimin e themelimit të Departamentit të trashëgimisë së Gonxhe Bojaxhiut – Nënës Terezë, i cili do të funksionojë në kuadër të Sektorit të …

Lexo më shumë »

Hulumtues nga Muzeu i Holokaustit në Uashington, vizitë pune në ITSHKSH

Shkup, 4.9.2019 – Një ekip hulumtuesish nga Muzeu Memorial i Holokaustit në Uashington, sot qëndroi për vizitë pune në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, në kuadër të bashkëpunimit të ndërsjellë në fushën e hulumtimit dhe studimit të çështjes së Holokaustit në këto treva. Ekipi i …

Lexo më shumë »