Aktuale

Kryengritja antiserbe, bashkoi historianët shqiptarë dhe maqedonas

Pas 100 viteve, Kryengritja e shtatorit vihet ne studimin e përbashkët të historianëve shqiptar dhe atyre maqedonas. Simpoziumi dyditor që u mbajt  në Ohër dhe në Dibër ka për qëllim  nxjerrjen në pah të fakteve historike nga historianë shqiptar e maqedonas  për të zbardhur këtë ngjarje të rëndësishme kombëtare. Në …

Lexo më shumë »

Instituti Albanologjik i Prishtinës, ia dhuroi botimet e veta ITSHKSH-së

Shkup, 30.09.2013 – Gjatë javës së kaluar, Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore i Shqiptarëve – Shkup (ITSHKSH), pranoi një sasi të konsiderueshme të librave dhe literaturës tjetër shkencore nga ana e Institutit Albanologjik të Prishtinës (IAP). Bëhet fjalë për botime shkencore nga sfera e gjuhës, letërsisë, historisë, folklorit, etnologjisë, …

Lexo më shumë »

Promovimi i librit: “Rreth tipareve gjuhësore të gazetës ‘Shkupi’ (1911-1912)”, autore Dr. Bukurije Mustafa

Shkup, 20.09.2013 – Sot në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, u promovua libri i Dr. Bukurije Mustafës: “Rreth tipareve gjuhësore të gazetës ‘Shkupi’ (1911-1912)”. Recensenti Dr. Zeqirija Ibrahimi, tha se ky është libri i dytë i studiueses Mustafa, si botim i ITSHKSH-së, i cili ka një lidhshmëri …

Lexo më shumë »

Tribunë për “Klubin e Kumanovës (1909) dhe Jashar Erebarën”

Kumanovë, 19.09.2013 – “Klubi Shqiptar i Kumanovës (1909) dhe Jashar Erebara”, ishte tema e tribunës shkencore të mbajtur sot në Kumanovë nga studiuesja franceze, Evelyn Noygues, e cila këto ditë po qëndron në Maqedoni. Fillimisht, Sevdail Demiri, kryetar i KSH “Jehona e Karadakut”-Kumanovë, dha një historik të shkurtër të Klubit …

Lexo më shumë »