Aktuale

Aksion vullnetar: “NJË LIBËR PËR MANASTIRIN”

AKSION VULLNETAR   Me rastin e 100 vjetorit të pavarësisë së shtetit shqiptar dhe flamurit kombëtar, 5 vjetorit të themelimit të Institutit dhe 104 vjetorit të Kongresit të alfabetit, Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve me seli në Shkup, organizon aksionin vullnetar “NJË LIBËR PËR MANASTIRIN”  Me këtë …

Lexo më shumë »

NJOFTIM – “Një libër për Manastirin”

Me rastin e 104 vjetorit të Kongresit të Alfabetit dhe 5 vjetorit të themelimit të Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, realizojmë aksionin vullnetar të paralajmëruar muaj më parë “NJË LIBËR PËR MANASTIRIN”. Librat e grumbulluara do të dorëzohen nesër, më 21.11.2012 (e mërkurë), në ora …

Lexo më shumë »

FRI dekoron ITSHKSH-në për kontributin e dhënë

Sivjet kjo organizatë e rëndësishme dekoroi edhe Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, për kontributin e dhënë në ruajtjen, mbrojtjen dhe avancimin e trashëgimisë shpirtërore e kulturo-historike të shqiptarëve në Maqedoni. Në emër të institutit, dekoratën e pranoi drejtori Dr.Shefqet Zekolli  Shkup –  Me 16 nëntor …

Lexo më shumë »

Hasan Prishtina u vendos në Shkup

Shkup, 14 tetor – Me rastin e 100 vjetorit të pavarësisë së Shqipërisë dhe flamurit shqiptar, Shtatorja e veprimtarit të madh kombëtar Hasan Prishtina, para disa çasteve u zbulua edhe në Shkup në sheshin “Skenderbej”. Në këtë eveniment morën pjesë shumë funksionarë të lartë nga vendi, Kosova dhe Shqipëria, ndërsa fjalime …

Lexo më shumë »