Aktuale

Takim me Krasniqin, në prag të përvjetorit të pavarësisë së Kosovës

Prishtinë/Shkup, 12.02.2014 – Sot drejtori i Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, Shefqet Zekolli, i shoqëruar nga bashkëpunëtori shkencor i këtij instituti, Skender Asani, njëheri kryetar i Shoqatës së Historianëve Shqiptarë të Maqedonisë, u pritën në Kuvendin e Kosovës në Prishtinë, nga kryeparlamentrari Jakup Krasniqi. Vizita …

Lexo më shumë »

Vizitë studimore në SHBA

Programi “Ballafaqimi me të kaluarën – historia dhe politika” Tre punëtorë shkencor të Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve-Shkup (ITSHKSH), drejtori Shefqet Zekolli, Skender Asani dhe Ardian Limani, ishin pjesë e grupit prej dhjetë anëtarësh nga Maqedonia, që qëndruan në SHBA, në kuadër të programit ndërkombëtar për vizitorë …

Lexo më shumë »

Tribuna shkencore “Letërsia shqipe dhe shkolla”

Shkup, 12.12.2013 – Sot Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, organizoi tribunën shkencore me temë: “Letërsia shqipe dhe shkolla”, ku referuan njohës të mirë të këtij lëmi nga ITSHKSH, USHT, UEJL, Universiteti i Shkupit, etj. Tribunën e shpalli të hapur drejtori i ITSHKSH-së, Dr. Shefqet Zekolli, …

Lexo më shumë »

Agjenda e tribunës shkencore

Agjenda e tribunës shkencore “LETËRSIA SHQIPE DHE SHKOLLA” Vendi: Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve-Shkup Data: 12.12.2013 (e enjte) Koha e nisjes: ora 10.00 Kohëzgjatja e prezantimit të punimeve shkencore: deri në 15 minuta  Hapja e tribunës shkencore: Dr. Shefqet Zekolli, drejtor i Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore dhe …

Lexo më shumë »