Aktuale

Instituti pajiset edhe me një auto-veturë

Shkup, 06.03.2015 – Në vigjilje të 7 Marsit, Ditës së Arsimit Shqip, sot Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, e vizioi drejtori i Agjencisë për menaxhim me mallrat e konfiskuara, z. Bashkim Ameti, i cili Institutit i ndau vendimin për dhënien e një veture tereni, e …

Lexo më shumë »

Vizitë e ambasadorit bullgar, z.Ivan Petkov, në ITSHKSH

Shkup, 05.03.2015 – Sot Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, e vizitoi Ambasadori i Republikës së Bullgarisë në Shkup, z. Ivan Petkov, i shoqëruar nga Sekretari i parë i ambasadës, z. Angel Banxhov. Drejtori i ITSHKSH-së, Dr.Skender Asani, theksoi se ka një vazhdimësi të bashkëpunimit mes …

Lexo më shumë »

Do të shënohet 70 vjetori i numrit të parë të gazetës “Flaka”

Shkup, 01.03.2015 – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, në bashkëpunim me Shoqatën e Historianëve Shqiptarë në Maqedoni, dhe Shoqatën e Gazetarëve të Maqedonisë, sivjet do ta shënojë 70 vjetorin e botimit të numrit të parë të gazetës “Flaka e Vëllazërimit”. Kjo u vendos në mbledhjen …

Lexo më shumë »

Hidajete Azizi, doktoroi në shkencat filologjike  

Shkup, 24.02.2015 – Shkencave albanologjike në përgjithësi, dhe Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, në veçanti, iu shtua edhe një doktor shkence. Asistentja hulumtuese, Hidajete Azizi, me sukses e mbrojti tezën e doktoraturës “Sistemi antroponimik dhe patronimik i shqiptarëve të Maqedonisë”, në Fakultetin Filologjik të Universitetit …

Lexo më shumë »