Aktuale

U promovua “Scupi-14”, me temë “Karnavali i Bozovcës”

Shkup/Tetovë, 12.3.2017 – Në Bozovcë të Malësisë së Tetovës, u promovua edicioni i 14-të i botimit të veçantë periodik “Scupi”, me temë “Karnavali i Bozovcës”. Bëhet fjalë për materialet e tribunës shkencore të mbajtur një vit më parë po ashtu në Bozofcë, nën organizimin e ITSHKSH-së, dhe me pjesëmarrjen e …

Lexo më shumë »

ITSHKSH, prezanton botimet dhe aktivitetet shkencore të vitit të kaluar

Shkup, 21.2.2017 – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, sot promovoi veprimtarinë e vet shkencore dhe botuese gjatë vitit 2016. Drejtori i Institutit, dr.Skender Asani, tha se edhe gjatë vitit të fundit kemi vazhduar me përkushtim të madh në realizimin e programin vjetor, i cili parasheh …

Lexo më shumë »

Ftesë për promovimin e veprimtarisë së ITSHKSH-së

Të nderuar, Kemi kënaqësinë që t’Ju ftojmë të merrni pjesë në promovimin e veprimtarisë shkencore dhe botuese të Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve (ITSHKSH) – Shkup, gjatë vitit 2016. Promotorë: akademik Luan Starova, studiuesi David Hosaflook dhe sekretari shkencor i ITSHKSH-Shkup, dr. Sefer Tahiri. Data: 21. 2. …

Lexo më shumë »

ITSHKSH dhe ISPN formalizuan marrëveshjen e bashkëpunimit

Shkup, 15.2.2017 – Bashkëpunimi i sukseshëm i viteve të fundit në mes të Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve (ITSHKSH) në Shkup dhe Institutit për Studime Politike dhe Ndërkombëtare (ISPN)-Shkup, sot rezultoi me nënshkrimin e një marrëveshjeje bashkëpunimi. Marrëveshja e nënshkruar nga drejtorët respektiv, prof.ass.dr.Skender Asani nga ITSHKSH-Shkup …

Lexo më shumë »