Aktuale

Mesazhe paqeje në 100 vjetorin e Luftës së Parë Botërore

Shkup, 11.09.2014 – Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, me rastin e 100 vjetorit, sot organizoi konferencën shkencore me temë: “Lufta e Parë Botërore, 1914-1918”. Në hapje të konferencës, përpos studiuesve, morën pjesë edhe ambasadorë, ministra e bartës të funksioneve tjera publike, të cilët theksuan rëndësinë …

Lexo më shumë »

Programi i konferencës shkencore:

HAPJA E KONFERENCËS Datë: 11.09.2014; – Ora:  09:00;  – Vendi: Salla e ITSHKSH-së, Shkup   Fjalë përshëndetëse: – Skender Asani, drejtor i ITSHKSH – Shkup; – Dragi Georgiev, drejtor i IHN – Shkup; – Abdilaqim Ademi, ministër i Arsimit dhe Shkencës i RM; – Pol Uolers, ambasador i SHBA-ve në Maqedoni; – …

Lexo më shumë »

Letër ngushëllimi

Familjes së Prof.Dr. Fejzulla Shabani USHT & UEJL, Tetovë Mediumeve shqipe     Letër ngushëllimi    Me dhimbje të thellë sot morëm lajmin për ndarjen nga jeta të kolegut, bashkëpunëtorit tonë, historianit, profesorit dhe veprimtarit të dalluar ndër shqiptarët në Maqedoni dhe më gjerë, Fejzulla Shabani. Vdekja e tij e parakohshme …

Lexo më shumë »

Manastir, tribunë shkencore për Sami Frashërin

Tribunë shkencore  me temë “Rëndësia e Sami Frashërit në zhvillimin e alfabetit shqip, gjuhës dhe letërsisë shqiptare si dhe zhvillimin e vetëdijesimin e shqiptarëve” Instituti i Trashëgimisë Kulturore dhe Shpirtërore të Shqiptarëve-Shkup në bashkëpunim me Muzeun e Manastirit dhe Instituin Albanologjik në Prishtinë, ditë më parë, në Qendrën për Kulturë …

Lexo më shumë »