Aktuale

Dr. Skender Asani zgjedhet drejtor i ITSHKSH-së

Shkup – 28.10.2014. -Bazuar në kompetencat ligjore, Këshilli i Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup (ITSHKSH), sot zgjodhi Doc.Dr. Skender Asanin për drejtor të ITSHKSH-së, i cili prej datës 30.06.2014, ishte ushtrues i detyrës së drejtorit. Zgjedhja e Doc.Dr. Skender Asanit është bërë njëzëri nga të …

Lexo më shumë »

Konferencë për sfidat e trashëgimisë kulturore në Maqedoni

Shkup, 30.09.2014 – Sot në Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, i zhvilloi punimet konferenca shkencore: “Sfidat e trashëgimisë kulturore në Maqedoni”. Konferencën e shpalli të hapur drejtori Dr. Skender Asani, i cili theksoi se detyrë parësore e institucioneve të këtilla shkencore, është ruajtja dhe valorizimi …

Lexo më shumë »

Programi i konferencës shkencore

“SFIDAT E TRASHËGIMISË KULTURORE NË MAQEDONI” 30.09.2014, Shkup, Republika e Maqedonisë *****  HAPJA E KONFERENCËS:  Datë: 30.09.2014 (e martë); Ora:  10:00; Vendi: Salla e ITSHKSH-së, Shkup; Moderator: Sefer Tahiri Fjalë përshëndetëse: – Skender Asani, drejtor i ITSHKSH – Shkup; – Behixhudin Shehabi, sekretar shtetëror i Ministrisë së Kulturës i RM-së. …

Lexo më shumë »

Albanologët arbëreshë, vizitë në ITSHKSH

Shkup, 23.09.2014 – Sot Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, e vizitioi një delegacion i arbëreshëve të Italisë, i udhëhequr nga dekani i Fakultetit Albanologjik të Universitetit të Kalabrisë dhe studiues i njohur i albanologjisë, Prof. dr. Francesko Altimari. Delegacioni u prit nga stafi shkencor i …

Lexo më shumë »