Aktuale

Drejtori i Institutit “Yunus Emre” në Shkup, vizitë në ITSHKSH

 Shkup, 27.02.2020 – Sot Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve e vizitoi drejtori i Institutit “Yunus Emre” në Shkup, Serhat Kula. Drejtori i ITSHKSH-së, Skender Asani, e njoftoi mysafirin lidhur me zhvillimin e aktiviteteve shkencore të Institutit në më shumë sfera, dhe veçanërisht për Departamentin e ri të …

Lexo më shumë »

ITSHKSH-ja i dhuroi AZGJ-së një fond librash

Shkup, 27.2.2020 – Sot, Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve, Agjencisë së Zbatimit të Gjuhës së RMV-së i dhuroi një numër të konsiderueshëm librash e revistash, kryesisht të fushës së studimit të gjuhës shqipe. Botimet e këtij institucioni shkencor e kulturor i solli drejtori i tij, Skender Asani …

Lexo më shumë »

Gjuha, sfida e komunikimit

Fjala e drejtorit të ITSHKSH-së, dr.Skender Asani, në Konferencën “Shumëgjuhësia dhe sfidat e zbatimit të Ligjit të Përdorimit të Gjuhëve në RMV”, organizuar nga Agjencia për Zbatimin e Gjuhës së RMV-së, Shkup: Dua të faleminderoj organizuesin e kësaj konference ndërkombëtare, Agjencinë për Zbatimin e Gjuhës së RMV-së dhe drejtorin e saj, …

Lexo më shumë »

Mbështetje e konsiderueshme për ITSHKSH-në nga Ministria e Kulturës

Shkup, 19.02.2020 – Ministri i Kulturës, Hysni Ismaili, sot e vizitoi Institutin e Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup, ku u bisedua për implementimin e projekteve të shumta të realizuara gjatë vitit paraprak, si dhe të projekteve që kanë hyrë në programin e ri vjetor. Ministria e Kulturës …

Lexo më shumë »