Aktuale

Studying about the Holocaust empowers inter-social cohesion

I am very honored to be meeting you all here in Pristina today with the intention of promoting the booklet “Recommendations for teaching and learning about the Holocaust”. As you can see, this edition, made possible by the “Institute of Spiritual and Cultural Albanian Inheritance” has been published in 4 …

Lexo më shumë »

Në Prishtinë promovohet doracaku katërgjuhësh mbi Holokaustin

Prishtinë, 9 korrik – Sot në Prishtinë, para ndërtesës së Qeverisë së Kosovës, është promovuar doracaku “Rekomandimet për mësimdhënien dhe mësimnxënien mbi Holokaustin”,  i përgatitur nga  nga Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup. Ky doracak, i promovuar dhe nën kujdesin e kabinetit të kryeminstrit Avdullah Hoti,  dhe …

Lexo më shumë »

Gjuha shqipe e Gonxhe Bojaxhiut, në sheshin e Shkupit

Shkup, 27.6.2020 – Dyzet vjet më parë nobelistja e paqes Anjezë Gonxhe Bojaxhiu – Nënë Tereza u shpall qytetare nderi i Shkupit. Sot, pas dyzet vjetësh, në vendin ku gjendet shtëpia ku lindi ajo në qendër të Shkupit, u vendosën lule. Instituti i Trashëgimisë Kulturore e Shpirtërore të Shqiptarëve njoftoi …

Lexo më shumë »

KUAZAT HUMANE TË NËNË TEREZËS, UDHËRRËFYES PËR TË SOTMEN DHE TË ARDHMEN TONË

KUAZAT HUMANE TË NËNË TEREZËS, UDHËRRËFYES PËR TË SOTMEN DHE TË ARDHMEN TONË Sot në sheshin qendror të Shkupit para nesh po hapet një prej skenave më të bukura që ndërlidhet me një ngjarje të shënuar, që ka ndodhur këtu e dyzetë (40) vite më parë, atëherë kur bija e …

Lexo më shumë »